ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν
Φωτογραφία αρχείου του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν (AP Photo/Rahmat Gul, File)

Πυροβολισμό στο πόδι δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Sky News, οι υποστηρικτές του πολιτικού κάνουν λόγο για «απόπειρα δολοφονίας» εναντίον του.

Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και διεθνούς παίκτη του κρίκετ ενώ πραγματοποιούσε ομιλία σε συγκέντρωση στο Γουαζιραμπάντ.

Η ομάδα ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού τον απομάκρυνε άμεσα από το σημείο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν απειλείται η ζωή του.

Συνοδευόμενος από εκατοντάδες υποστηρικτές του, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή πριν από έξι ημέρες από τη Λαχόρη, με τελικό προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Όπως μεταδίδει το Sky News, μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει ομιλία του και δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου του είχε μόλις πάρει συνέντευξη για τις απειλές που δέχεται.

Ο ίδιος, ωστόσο, είχε περιγράψει την πορεία ως «ειρηνική διαμαρτυρία».

«Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο… Δημιουργήθηκε πανικός, ο κόσμος έφευγε βιαστικά. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε» τόνισε η δημοσιογράφος Κορντέλια Λιντς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ