ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανική αστυνομία: Ακροδεξιοί τρομοκράτες πίσω από την επίθεση στο Ντόβερ

Βρετανική αστυνομία: Ακροδεξιοί τρομοκράτες πίσω από την επίθεση στο Ντόβερ
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 66χρονος Άντριου Λικ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε κοντινό πρατήριο βενζίνης, έδρασε μόνος του (AP Photo/Kin Cheung)

Το κίνητρο της επίθεσης με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου, στο Ντόβερ της νότιας Αγγλίας, σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών ήταν ακροδεξιά τρομοκρατική ιδεολογία, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (5/11) η βρετανική αστυνομία, λέγοντας ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Κατά την επίθεση δεν τραυματίστηκε κάποιος σοβαρά και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 66χρονος Άντριου Λικ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε κοντινό πρατήριο βενζίνης, έδρασε μόνος του.

«Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη ότι ο δράστης συνεργάστηκε με κάποιον άλλον και δεν πιστεύεται πως υπάρχει κάποια ευρύτερη απειλή προς το κοινό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αυτές οι εγκαταστάσεις στο Ντόβερ είναι η «πρώτη στάση» για χιλιάδες ανθρώπους που διαπλέουν τη Μάγχη για να ζητήσουν άσυλο στη Βρετανία.

Από υλικό που δημοσιεύτηκε σε ψηφιακά μέσα προκύπτει ότι ο Λικ υποκινήθηκε από ακροδεξιά ιδεολογία παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ένας παράγοντας της επίθεσης είναι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ