ΚΟΣΜΟΣ

Τανζανία: Συντριβή αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια

Τανζανία: Συντριβή αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια
Δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν υπήρξαν θύματα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί της Κυριακής (6 Νοεμβρίου) στη λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπουκόμπα. 

Η Tanzanian Broadcasting Corporation (TBC) ανέφερε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από το αεροσκάφος Precision Air, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν υπήρξαν θύματα.

Η αστυνομία είπε ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής για θύματα.

Εκπρόσωπος της Precision Air είπε ότι η πτήση με αριθμό PW 494 από την πρωτεύουσα της Τανζανίας Νταρ ες Σαλάμ προς Μπουκόμπα ενεπλάκη σε ατύχημα καθώς πλησίαζε στην προσγείωση.

Το TBC ανέφερε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε τη συντριβή το πρωί της Κυριακής. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλάμ και «έπεσε στη λίμνη Βικτόρια σήμερα το πρωί λόγω καταιγίδας και έντονων βροχοπτώσεων», ανέφερε.

Το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου έχει βυθιστεί στη λίμνη, ενώ έχουν ξεκινήσει οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμια Σουλουχου Χασάν ζήτησε ηρεμία καθώς συνεχιζόταν η επιχείρηση διάσωσης.

«Έλαβα με θλίψη τα νέα του ατυχήματος στο αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας είμαστε ήρεμοι αυτή τη στιγμή που οι διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης ενώ προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Το αεροδρόμιο Μπουκόμπα βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής, στη βορειοανατολική Τανζανία.

Η Precision Air, με έδρα το Νταρ ες Σαλάμ, πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις από το 1993, αποκλειστικά με προωστικά αεροσκάφη ATR. Τα ATR42 και ATR72 πετούν από τη δεκαετία του 1980 και θεωρούνται καλά όσον αφορά την ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ