ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία πριν από την ταφή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 06:45 το πρωί. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην εξόδιο ακολουθία θα προαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ιερά Σύνοδος Κύπρου, από σήμερα Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, θα ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από την Πέμπτη (10/11) μέχρι και το Σάββατο (12/11), ημέρα της κηδείας του Αρχιεπισκόπου, η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος θα ενταφιαστεί σε τάφο τον οποίο προετοίμασε ο ίδιος στον Ιερό Ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα με τα οποία η Πολιτεία θα τιμήσει τον εκδημήσαντα, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτάκτως, υπό την Προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ