ΚΟΣΜΟΣ

«Σπουδαία ανακοίνωση»: O Τραμπ προανήγγειλε (;) την επιστροφή του

«Σπουδαία ανακοίνωση»: O Τραμπ προανήγγειλε (;) την επιστροφή του
(AP Photo/Michael Conroy)

Σε «σπουδαία ανακοίνωση», όπως τη χαρακτήρισε, θα προχωρήσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου από την κατοικία του, το Μαρ-α-Λάγκο, στην πολιτεία της Φλόριντα.

Ο Ρεπουμπλικάνος προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του πριν από τις κρίσιμες σημερινές (8/11) ενδιάμεσες εκλογές.

Πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν πάντως ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων θα σπεύσει να επωφεληθεί από την προβλεπόμενη νίκη της παράταξής του στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η φημολογία για την επιστροφή του Τραμπ στον ενεργό πολιτικό στίβο ξεκίνησε προ ημερών, με το CNNi να γράφει πως συνεργάτες του πρώην προέδρου έχουν καταλήξει πως η τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί, καθώς συμπίπτει με το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ασία.

Την ίδια ώρα, συμπίπτει με την ημέρα που ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που θεωρείται μέρος της δικής του πιθανής εκστρατείας.

Αναλυτές, μάλιστα, έλεγαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δύσκολα θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του πριν από αυτή την ημερομηνία για να μην «χαθεί» η είδηση μέσα στη συζήτηση των ενδιάμεσων εκλογών αλλά και να μην «υποσκιάσει» το γάμο της κόρης του, Τίφανι, στις 12 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες του CNNi αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος θεωρούσε καλή ευκαιρία να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την περίοδο μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές και πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο Τραμπ πιστεύει ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα θα αναδειχτεί νικητής των σημερινών εκλογών και θέλει να επωφεληθεί του κλίματος.

Σε πρόσφατη ομιλία του στην Άιοβα, ο Τραμπ είπε στο κοινό «να προετοιμαστεί» για την επιστροφή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι πολύ, πολύ, πολύ πιθανό να το κάνει ξανά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ