ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος για την ανάρτηση του Ίλον Μασκ με Ναζί στρατιώτη

Σάλος για την ανάρτηση του Ίλον Μασκ με Ναζί στρατιώτη
H ανάρτηση του νέου ιδιοκτήτη του twitter εισέπραξε αρνητικά σχόλια AP Photo / Eric Risberg, File

Αντιδράσεις ξεσήκωσε μια φωτογραφία ενός Ναζί στρατιώτη την οποία δημοσίευσε προφίλ του ο νέος ιδιοκτήτης του twitter, Ίλον Μασκ.

Ο Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ΝΑΖΙ, κουβαλά στην πλάτη τα περιστέρια και οδεύει προς το δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1940.

Στη λεζάντα έγραφε: «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Ο ίδιος, σχολίασε στη συνέχεια «πώς άλλαξαν οι καιροί», προτού προσθέσει: «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Ωστόσο, η ανάρτηση εισέπραξε αρνητικά σχόλια, ενώ απόγονοι επιζώντων του Ολοκαυτώματος τη χαρακτήρισαν «απαράδεκτη».

«Ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές»

Την ίδια στιγμή, ο Ίλον Μασκ, συνέστησε τη Δευτέρα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν να ψηφίσουν Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για το Κογκρέσο των ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ψήφιζε Ρεπουμπλικάνους , αλλά λέει ότι υποστηρίζει μετριοπαθείς και στις δύο πλευρές του κομματικού σκηνικού των ΗΠΑ.

«Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!», πρόσθεσε ο Μασκ στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ