ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι
Περιπολικά και ασθενοφόρα στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς AP Photo/Sylvain Plazy

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και συνάδελφός του τραυματίστηκε σε επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρι κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία πυροβόλησε και ακινητοποίησε τον δράστη, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο. Η επίθεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

«Μια από τις περιπόλους μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις. Αξιωματικός έτερης περιπόλου χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βελγικής αστυνομίας.

«Οι δύο τραυματίες ντετέκτιβ και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», προστίθεται.

Δικαστικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Associated Press ότι «υπάρχει υποψία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Το σημείο της επίθεσης στις ΒρυξέλλεςAP Photo/Sylvain Plazy

Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο.

O Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρόο, εξέφρασε μέσω ανάρτησης στο Twitter τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αστυνομικού.

«Οι αστυνομικοί μας θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών μας. Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει για άλλη μία φορά», επισημαίνει.

Σοκαρισμένη από τη δολοφονία του αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, υπογραμμίζοντας ότι η βελγική αστυνομία συνεργάζεται στενά με το Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ