ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Ένα 3χρονο κορίτσι και ο πατέρας της ανάμεσα στους νεκρούς

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Ένα 3χρονο κορίτσι και ο πατέρας της ανάμεσα στους νεκρούς
Twitter

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Τουρκία μετά από την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της έξι νεκρούς -μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο κοριτσάκι- και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για την Ετζρίν Μεϊντάν, που σκοτώθηκε με τον πατέρα της Γιουσούφ Μεϊντάν.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντέρια Γιανίκ δήλωσε:

«Καταριέμαι αυτή την επίθεση που σκότωσε έναν πατέρα και την κόρη του. Σαν κράτος, στεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στις οικογένειες των αδελφών μας που έχασαν τις ζωές τους αλλά και με τους τραυματίες».

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Haber Turk, οι νεκροί προέρχονται από τρεις οικογένειες.

Νεκρές είναι και η 38χρονη Αρζού Οζσόι και η 15χρονη κόρη της Γιαμούρ Ουτσάρ, καθώς και ένα ζευγάρι, ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα και η 27χρονη σύζυγός του, Ελίφ.

Συνελήφθη ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση

Στη σύλληψη του προσώπου που φέρεται να άφησε χθες, Κυριακή 13/11, τη βόμβα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο, προχώρησε η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία κατά τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει «οσμή τρομοκρατίας».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την αποτρόπαιη επίθεση.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε, ωστόσο σήμερα, το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ