ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Νέα τροπή στο θρίλερ με τα μαύρα κουτιά

EgyptAir: Νέα τροπή στο θρίλερ με τα μαύρα κουτιά
REUTERS/Yannis Behrakis

Διαψεύδουν σήμερα ότι εντοπίστηκε νέο σήμα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir, όπως μεταδόθηκε χθες.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, Al Ahram. Σύμφωνα με αυτό, το σήμα προερχόταν από το γνωστό «φάρο» που εκπέμπει ηχητικό σήμα για 30 ημέρες, ούτως ώστε να βρεθούν τα μαύρα κουτιά.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει σήμερα το Reuters, πηγές προσκείμενες στην έρευνα διέψευσαν ότι εντοπίστηκε τέτοιο σήμα. “Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο από την πρώτη ημέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Η ανάκτηση των δεδομένων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της EgyptAir, που συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο· αν η συσκευή βρεθεί άθικτη.

“Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση”, τόνισε πρόσφατα ο Χάνι Γκαλάλ, μέλους από την ομάδα ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Οι αιγύπτιοι αξιωματούχοι κατόρθωσαν να εντοπίσουν το αεροπλάνο για διάστημα ενός λεπτού, πριν τη συντριβή του, αλλά δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα, δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αεροναυτιλίας στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

EgyptAir: «Άκουσαν» τα μαύρα κουτιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ