ΚΟΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια: Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια: Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης της αιματηρής επίθεσης
Κατά την ένοπλη επίθεση, σκοτώθηκαν τρεις παίκτες της ομάδας φουτμπολ του Πανεπιστήμίου και τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα AP Photo/Steve Helber

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο φοιτητής που θεωρείται ύποπτος για την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις παίκτες φουτμπολ και τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Κρίστοφερ Ντάρελ Τζόουνς, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού και οπλοχρησία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, Τίμοθι Λόνγκο.

AP22318471609602.jpg
Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης, Κρίστοφερ Ντάρελ ΤζόουνςUniversity of Virginia via AP

Νωρίτερα η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σε φοιτητές και προσωπικό να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο.

Τα θύματα της ένοπλης επίθεσης όπως μεταδίδει το CNNi, ήταν οι Ντεβίν Τσάντλερ, Λαβέλ Ντέιβις, και Ντ’Σιν Πέρι, όλοι μέλη της ομάδας φούτμπολ του Πανεπιστημίου.

221114113650-uva-shooting-victims.jpg
Τα θύματα της ένοπλης επίθεσης. Από αριστερά προς τα δεξιά:Ντεβίν Τσάντλερ, Ντ’Σιν Πέρι, Λαβέλ ΝτέιβιςCNNi

Οι δύο τραυματισμένοι φοιτητές έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο. Ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση του δεύτερου δεν εμπνέει ανησυχία. Τα ονόματα των τραυματιών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είναι μια θλιβερή, σοκαριστική και τραγική ημέρα για την Πανεπιστημιακή μας κοινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Τζιμ Ράιαν. Εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων.

AP22318542077531.jpg
Η αστυνομία δεν προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία δεν προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.

Μέσα στο 2022, συνέβησαν τουλάχιστον 68 περιστατικά πυροβολισμών σε σχολικά περιβάλλοντα στις ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 15 σε πανεπιστήμια. Σε κάθε ένα από τα περιστατικά αυτά δέχθηκε πυρά τουλάχιστον ένα άτομο. Η πιο φονική ένοπλη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ συνέβη το 2007 στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ, κατά την οποία ένας 23χρονος σκότωσε 32 άτομα πριν δώσει στη συνέχεια τέλος στη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ