ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Πολωνία: Σέβομαι την άρνηση της Ρωσίας - Πρέπει να διερευνηθεί το περιστατικό

Ερντογάν για Πολωνία: Σέβομαι την άρνηση της Ρωσίας - Πρέπει να διερευνηθεί το περιστατικό
«Λαμβάνουμε σοβαρά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τον πύραυλο που κατέπεσε στην Πολωνία Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Στην πτώση πυραύλου στην Πολωνία, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα Τετάρτη (16/11) από το Μπαλί, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των G-20, ότι «σέβεται την άρνηση της Ρωσίας» για ανάμειξη στο περιστατικό στην Πολωνία.

Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί.

«Λαμβάνουμε σοβαρά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε:

«Το πρωί, όταν συναντήθηκα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, συμφωνήσαμε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα», είπε τονίζοντας παραάλληλα:

«Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για ένα ρωσικό πύραυλο θα ήταν μια πρόκληση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να φέρουμε την Ουκρανία και τη Ρωσία στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Οι προκλήσεις δεν βοηθούν», εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς και οι δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν είναι ρωσικής κατασκευής δείχνουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, μόλις επιστρέψει στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις:

Liveblog - Θρίλερ στην Πολωνία: «Ουκρανικός ο πύραυλος» λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ