Μπάιντεν: Ουκρανικός αντιαεροπορικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία
O Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία χθες, Τρίτη 16/11, ήταν ουκρανικός αντιαεροπορικός S-300.
Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Reuters νατοϊκή πηγή, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανώνυμα.
Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε και αυτό πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην Πολωνία μετά το πυραυλικό πλήγμα ανήκουν σε ουκρανικό αντιαεροπορικό S-300.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, επίσης, πως χθες, Τρίτη πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές ακριβείας μόνο σε ουκρανικά εδάφη και όχι πιο κοντά από απόσταση 35χλμ από τα σύνορα της Πολωνίας.
«Οι δηλώσεις διαφόρων ουκρανικών πηγών και ξένων αξιωματούχων για υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών πυραύλων» στο χωριό Przewodów αποτελούν σκόπιμη πρόκληση με στόχο την κλιμάκωση της κατάστασης», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass .
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Liveblog - Λήξη συναγερμού στην Πολωνία: «Ατυχές περιστατικό» από την ουκρανική αεράμυνα
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην Πολωνία ανήκουν σε ουκρανικό S-300
Σύνοδος G20: Καταδίκη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία από τους ηγέτες
Καναδάς: Ο στρατός εκκενώνει κοινότητα του Οντάριο - Ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει» τις ΗΠΑ
18:01
Διασώστρια του ΕΕΣ από τη Βενεζουέλα: «Έκλαιγαν και μας ευχαριστούσαν που που είμαστε δίπλα τους»
17:56
Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή οχήματος στη Λάρισα - Ένας τραυματίας
17:44
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα εξάρθρωσαν οι Αρχές - Έξι συλλήψεις
17:32