ΚΟΣΜΟΣ

Νάνσι Πελόζι: Ανακοίνωσε την απόσυρση από την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Νάνσι Πελόζι: Ανακοίνωσε την απόσυρση από την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων
«Έφτασε η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών» επισήμανε η Νάνσι Πελόζι AP Photo/Carolyn Kaster

Την απόφασή της να μην είναι ξανά υποψήφια για ηγετικό πόστο ανακοίνωσε η Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά ηγετική θέση, μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και δημιουργεί μια μεγάλη ανατροπή για τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε μια ομιλία στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη, η Πελόζι υποστήριξε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των Δημοκρατικών και σημείωσε: «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη στο μέλλον».

«Έφτασε η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών» επισήμανε.

Η Πελόζι είπε ότι θα συνεχίσει «να εκπροσωπεί τους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο» ως βουλευτής, αλλά δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί σε ηγετική θέση.

Η ανακοίνωσή της έρχεται αφότου οι Δημοκρατικοί έχασαν την πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές, συγκρατώντας ένα δυνητικά μεγαλύτερο «κόκκινο κύμα».

Η Πελόζι είπε ότι όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πρωτεύουσα ως παιδί, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έφθανε «από νοικοκυρά σε πρόεδρο της Βουλής».

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι ευχαρίστησε τον σύζυγό της, Πολ, που ήταν «πυλώνας υποστήριξης» και δήλωσε ευγνώμων για όλες τις ευχές που έχουν λάβει για τη συνεχή ανάρρωσή του μετά από μια βάναυση επίθεση.

«Για τον αγαπητό σύζυγό μου Πολ, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και ο πυλώνας υποστήριξής μου, σας ευχαριστώ. Είμαστε όλοι ευγνώμονες για όλες τις προσευχές και τις ευχές καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του. Σας ευχαριστώ πολύ», Πελόζι είπε καθώς οι συνάδελφοί της στο βήμα της Βουλής στέκονταν όρθιοι και χειροκροτούσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ