ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: Απαγορεύεται η πώληση μπύρας στα γήπεδα

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: Απαγορεύεται η πώληση μπύρας στα γήπεδα
Η πώληση αλκοόλ ελέγχεται αυστηρά στο Κατάρ και επιτρέπεται στο μουσουλμανικό έθνος μόνο μέσα σε μπαρ και εστιατόρια των ξενοδοχείων (AP Photo/Jon Gambrell)

Σε μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, το Κατάρ αποφάσισε να μην επιτρέπει στους οπαδούς να αγοράζουν αλκοόλ στα γήπεδα όπου διεξάγεται το Μουντιάλ 2022.

Η αναδίπλωση έρχεται ενόψει του εναρκτήριου αγώνα του τουρνουά την Κυριακή. Το Κατάρ είχε αρχικά επιτρέψει στα περίπτερα της Budweiser να έχουν μια διακριτική παρουσία στα γήπεδα, αλλά τώρα αποφάσισε να μην πωλείται καθόλου αλκοόλ σε αυτά.

Μια πηγή ενήμερη για την απόφαση είπε στο Sky News: «Αυτές ήταν μακροχρόνιες συζητήσεις και η συνολική αίσθηση από όλους τους εμπλεκόμενους ήταν ότι τα γήπεδα πρέπει να είναι για όλους».

«Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό από άλλα, καθώς ένας μεγαλύτερος αριθμός οπαδών θα παρευρίσκεται από όλη τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία, όπου το αλκοόλ δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην κουλτούρα. Το σκεπτικό ήταν ότι, για πολλούς οπαδούς, η παρουσία αλκοόλ δεν θα δημιουργούσε μια ευχάριστη εμπειρία», συνέχισε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα υπάρχει διαφορετική, σαφώς καθορισμένη σήμανση στις οπαδικές ζώνες που σερβίρουν αλκοόλ, από εκείνες που δεν σερβίρουν. «Οι οπαδοί θα μπορούν να αποφασίσουν πού θέλουν να πάνε χωρίς να αισθάνονται άβολα. Στα γήπεδα αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν».

Η πώληση αλκοόλ ελέγχεται αυστηρά στο Κατάρ και επιτρέπεται στο μουσουλμανικό έθνος μόνο μέσα σε μπαρ και εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Το Κατάρ έπρεπε να χαλαρώσει τους περιορισμούς του στο αλκοόλ για να επιτρέψει στον χορηγό της FIFA, Budweiser -έχει την αποκλειστικότητα να πουλάει μπύρα σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου-, να πουλά τα προϊόντα της εκτός των χώρων αγώνων και των οπαδικών ζωνών.

Ωστόσο, κατόπιν επιμονής της βασιλικής οικογένειας, τελικά αυτό δεν επετεύχθη. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα διατίθεται αλκοόλ σε εταιρικούς χώρους.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις κόκκινες σκηνές της εταιρείας να μετακινούνται σε τροχούς από το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ