Κρεμλίνο: Ο Πούτιν συζήτησε το θέμα ενός τουρκικού «κόμβου αερίου» με τον Ερντογάν
Ανανεώθηκε:
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε την ιδέα της δημιουργίας ενός τουρκικού "κόμβου αερίου" με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας βάσης αερίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο ως έναν τρόπο για να ανακατευθυνθούν οι προμήθειες από τους αγωγούς Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές και να εξαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μια ιδέα που ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει.
Το Κρεμλίνο είπε πως οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη συμφωνηθείσα παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια.
"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν τη σημασία μιας περιεκτικής και πλήρους εφαρμογής αυτής της συμφωνίας "πακέτο", δήλωσε το Κρεμλίνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την Ουκρανία
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Μου θυμίζει τον Κωνσταντάρα στον Τρελοπενηντάρη - Κάνει τον κιμπάρη»
09:49
Υποβρύχιος έλεγχος στο πλοίο «Κίσσαμος» που προσάραξε στη Μήλο: Ψάχνουν τα αίτια του μπλακ άουτ
09:32
Tasty news: Τα πιο σημαντικά γευστικά ραντεβού που αξίζουν μία θέση στην ατζέντα μας
09:30
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός φορτηγού με οικοδομικά στην Εγνατία Οδό - Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα
09:24