ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Ακτιβιστές πέταξαν αλεύρι σε έργο του Άντι Γουόρχολ

Μιλάνο: Ακτιβιστές πέταξαν αλεύρι σε έργο του Άντι Γουόρχολ
Είναι η τρίτη φορά αυτό τον μήνα που ακτιβιστές από την ομάδα Ultima Generazione (Τελευταία γενιά) βάζουν στο στόχαστρο εκθέσεις τέχνης Screen grab

Διαδηλωτές για την υπεράσπιση του κλίματος πέταξαν σήμερα αλεύρι πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο που ζωγράφισε ο Αμερικανός ποπ καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ και το οποίο εκτίθεται στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Είναι η τρίτη φορά αυτό τον μήνα που ακτιβιστές από την ομάδα Ultima Generazione (Τελευταία γενιά) βάζουν στο στόχαστρο εκθέσεις τέχνης.

Στις 4 Νοεμβρίου, διαδηλωτές πέταξαν σούπα πάνω σε ένα έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη και στις 15 Νοεμβρίου πέταξαν μαύρο υγρό πάνω σε έναν πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη. Και τα δύο έργα προστατεύονταν από τζάμι και δεν υπέστησαν ζημιές.

Το BMW Art Car έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού μετά τη σημερινή επίθεση.

Ο Γουόρχολ το ζωγράφισε το 1979, την ίδια χρονιά που έλαβε μέρος στον 24ωρο αγώνα ταχύτητας στη Λε Μαν στη Γαλλία, προτού αποσυρθεί από τον δρόμο και τοποθετηθεί σε μουσείο.

Οι ενέργειες της Ultima Generazione που γίνονται για να προωθήσει πιο αυστηρή δράση για το κλίμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια υπερθέρμανση συμπίπτουν με τις συνομιλίες για το κλίμα στη Αίγυπτο.

Η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP27 προγραμματιζόταν να τελειώσει σήμερα, αλλά θα παραταθεί για ακόμη μία ημέρα, καθώς αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ