ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κατάχρηση εξουσίας» βλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ στο διορισμό ειδικού εισαγγελέα

ΗΠΑ: «Κατάχρηση εξουσίας» βλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ στο διορισμό ειδικού εισαγγελέα
«Αυτή η φρικτή κατάχρηση εξουσίας προστίθεται στη μακρά λίστα κυνηγιών μαγισσών που άρχισε πριν από πολύ καιρό», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος AP Photo / Rebecca Blackwell

«Ο ειδικός εισαγγελέας που ονομάστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να επιβλέψει τις έρευνες σε βάρος μου δεν θα ενεργήσει με αμερόληπτο τρόπο», κατήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες Παρασκευή (18/11).

«Αυτή η φρικτή κατάχρηση εξουσίας προστίθεται στη μακρά λίστα κυνηγιών μαγισσών που άρχισε πριν από πολύ καιρό», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Υφίσταμαι αυτές τις έρευνες, αυτή την κωμωδία, αυτές τις απάτες, από την ημέρα που κατέβηκα από το ασανσέρ του Trump Tower πριν από έξι χρόνια», συνέχισε ο κ. Τραμπ.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζονται αυτές οι φρικτές καταχρήσεις (εξουσίας)», επέμεινε.

Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, ονόμασε την Παρασκευή (18/11) εισαγγελικό λειτουργό ειδικευμένο στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου ειδικό εισαγγελέα αρμόδιο για τον συντονισμό των ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα των ακινήτων, τρεις ημέρες αφού ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ