ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Συνάντηση Ζελένσκι-Σούνακ στο Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία: Συνάντηση Ζελένσκι-Σούνακ στο Κίεβο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο Κίεβο (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ανήρτησε ένα βίντεο από τη συνάντησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Αυτό δείχνει τον Σούνακ να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και να τον υποδέχεται ο Ζελένσκι καθώς έπεφτε χιόνι στο Κίεβο.

«Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

«Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι», ανέφερε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος για τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Σούνακ για την υποστήριξη. «Με φίλους σαν εσάς στο πλευρό μας, είμαστε σίγουροι για τη νίκη μας. Και τα δύο έθνη μας γνωρίζουν τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι την ελευθερία», σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως ο Ρίσι Σούνακ μετέβη στο Κίεβο για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία.

Ο Σούνακ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα παράσχει ένα πακέτο αεράμυνας 50 εκατομμυρίων λιρών για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που παρέχονται από το Ιράν.

Σε δήλωσή του, ο Σουνάκ είπε:

«Σήμερα παρέχουμε νέα αεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού αντι-drone, και ενισχύουμε την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον κρύο, σκληρό χειμώνα που ακολουθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ