ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο
REUTERS/ ANTONIO PARRINELLO

Τις σορούς 45 ανθρώπων ανέσυρε το πλοίο Βέγκα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο, το οποίο έγινε σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης.

Μέχρι στιγμής το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διασώσει 135 μετανάστες από μισοβυθισμένη πλαστική βάρκα, ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα το πρωί, έστω και αν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, είναι πλέον περιορισμένες.

Συνολικά, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, η ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία, ρυμουλκά και σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν, χθες, πάνω από 2.000 ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις ακτές της Σικελίας και της Λιβύης.

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Κατάνης, στην Σικελία, ένα ρυμουλκό το οποίο μεταφέρει στην ξηρά 890 μετανάστες, εκ των οποίων περίπου 100 είναι γυναίκες και παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο που σημειώνεται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης από την αρχή της εβδομάδας, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ