ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε σπίτι στο Μεντεγίν

Κολομβία: Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε σπίτι στο Μεντεγίν
Την πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε οκτώ άτομα, επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της περιοχής Screen grab / twitter

Μικρό αεροπλάνο κατέπεσε σε σπίτι στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

Την πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε οκτώ άτομα, 6 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος, επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της περιοχής Ντανιέλ Κιντέρο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

Στο σημείο όπου έπεσε το αεροπλάνο έσπευσαν τέσσερα μηχανήματα με 15 μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μεντεγίν και πυροσβέστες της αεροναυπηγικής.

«Σημειώθηκε αεροπορικό δυστύχημα στη συνοικία Μπελέν Ροζάλες», αναφέρει ο δήμαρχος του Μεντεγίν σε ανάρτησή του στο Twitter. «Έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα της τοπικής αρχής για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιντέρο, πρόκειται για ένα δικινητήριο Piper που εκτελούσε πτήση μεταξύ του Μεντεγίν και της πόλης Πιζάρο στην επαρχία Τσόκο. Ο πιλότος ανέφερε μηχανική βλάβη αμέσως μετά την απογείωση και δεν επέστρεψε στο «Olaya Herrera», ένα από τα δύο αεροδρόμια της πόλης Μεντεγίν.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από τα σπίτια, ενώ ακούγονται οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων και των ασθενοφόρων που σπεύδουν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Πρωτεύουσα της ορεινής επαρχίας της Αντιοχείας, το Μεντεγίν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας και βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας Αμπουρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ