ΚΟΣΜΟΣ

«Bondi Beast»: Ταυτοποιήθηκε μετά από 40 χρόνια ο κατά συρροή βιαστής

«Bondi Beast»: Ταυτοποιήθηκε μετά από 40 χρόνια ο κατά συρροή βιαστής
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κιθ Σιμς στόχευσε 31 γυναίκες μεταξύ 1985 και 2001, εισβάλλοντας στα σπίτια τους ή τους επιτίθετο ενώ έκαναν τζόκινγκ NSW Police

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του επίθεση, η αυστραλιανή αστυνομία εντόπισε έναν κατά συρροή βιαστή που τρομοκρατούσε το Σίδνεϊ για τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κιθ Σιμς στόχευσε 31 γυναίκες μεταξύ 1985 και 2001, εισβάλλοντας στα σπίτια τους ή τους επιτίθετο ενώ έκαναν τζόκινγκ.

Σύμφωνα με το BBC, οι ντετέκτιβ αρχικά πίστεψαν ότι πολλοί διαφορετικοί άνδρες βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις.

Αλλά χάρη στη νέα τεχνολογία DNA, οι ερευνητές συνέδεσαν όλες τις επιθέσεις με τον Σιμς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 66 ετών τον Φεβρουάριο.

Γνωστός ανά εποχές ως «το τέρας του Μπόντι» ή «ο βιαστής με την αθλητική φόρμα», ο Σιμς χτύπησε για πρώτη φορά στο παραθαλάσσιο προάστιο Κλόβελλι το 1985. Η τελευταία του επίθεση έγινε σε ένα κοντινό νεκροταφείο το 2001.

Κάθε περιστατικό ερευνήθηκε μεμονωμένα εκείνη την εποχή, αλλά η αστυνομία άρχισε να τα συνδέει τη δεκαετία του 2000.

Το DNA 12 θυμάτων ήταν το ίδιο και άλλα 19 περιστατικά ταίριαζαν με τον τρόπο δράσης του θύτη.

Οι γυναίκες -που ήταν ηλικίας μεταξύ 14 και 55 ετών- έδωσαν όλες παρόμοιες περιγραφές για τον θύτη τους.

Είχε ύψος 1,60 με 1,80, είχε σκουρόχρωμο δέρμα, καστανά μάτια και φαρδιά μύτη.

Κρατούσε το πρόσωπό του καλυμμένο και φορούσε καθημερινά ρούχα, όπως αθλητικές φόρμες, φούτερ ή ποδοσφαιρικό σορτς. Απειλούσε τα θύματά του είτε με μαχαίρι, είτε τα έκανε να πιστέψουν ότι είχε ένα πάνω του.

Το 2019 οι ερευνητές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, βρίσκοντας μια αντιστοίχιση DNA στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία μείωσε το σύνολο των υπόπτων σε 324 άτομα.

Τον Σεπτέμβριο, ένα δείγμα από τον Σιμς βρέθηκε να ταιριάζει απόλυτα με αυτά που ελήφθησαν από τα θύματα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια και οι φίλοι είχαν περιγράψει τον Σιμς ως έναν πολύ αγαπητό πατέρα, παππού και μέλος της κοινότητας.

Ο ντετέκτιβ που γνωστοποίησε την είδηση στην οικογένεια του Σιμς είπε ότι «δεν είχαν ιδέα». «Συναντηθήκαμε με τη σύζυγό του και ήταν απολύτως σοκαρισμένη», είπε ο ντετέκτιβ Σέλει Τζονς στην Daily Telegraph.

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άντρας που γνώριζε θα μπορούσε να είχε κάνει αυτά τα πράγματα».

Οι ερευνητές επικοινώνησαν επίσης με τα θύματα για να τους ενημερώσουν ότι ο θύτης τους έχει εντοπιστεί, αλλά ότι λόγω του θανάτου του δεν μπορούν να ληφθούν περαιτέρω νομικά μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ