ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Λεωφόρος Ερντογάν» και οδός «Ακάρ» στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: «Λεωφόρος Ερντογάν» και οδός «Ακάρ» στην Κωνσταντινούπολη
Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu γράφει: «Προχωρήστε στη λεωφόρο Ταγιπ Ερντογάν, στρίψτε στην οδό Ακάρ αλλά... σταματήστε στο αδιέξοδο των εκλογών του 2023». AP Photo/Firdia Lisnawati (ΑΡΧΕΙΟ)

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση να δοθεί το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κεντρική λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης.

Εκτός από τη … λεωφόρο Ερντογάν, δύο ακόμη δρόμοι πήραν το όνομα στελεχών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ.

Η απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης το οποίο ελέγχεται από την κυβέρνηση, παρότι έχει για δήμαρχο έναν από τους μεγάλους αντιπάλους του Ερντογάν, τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Περιπαικτική διάθεση στον αντιπολιτευόμενο τουρκικό Τύπο με την Sozcu να γράφει: «Προχωρήστε στη λεωφόρο Ταγιπ Ερντογάν, στρίψτε στην οδό Ακάρ αλλά... σταματήστε στο αδιέξοδο των εκλογών του 2023».

Την πρόταση για τα νέα ονόματα στους εν λόγω δρόμους της Κωσνταντινούπολης, καταψήφισαν, τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιπρότειναν να δοθούν στις οδούς ονομασίες πολιτών που έχασαν τη ζωή τους κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ