ΚΟΣΜΟΣ

Φιλορώσοι χάκερ πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Ευρωκοινοβουλίου

Φιλορώσοι χάκερ πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Ευρωκοινοβουλίου
Την κυβερνοεπίθεση κατά του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε μια φιλορωσική ομάδα χάκερ AP

Η κυβερνοεπίθεση από χάκερ πραγματοποιήθηκε αφότου το Ευρωκοινοβούλιο ανακήρυξε τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας

Την κυβερνοεπίθεση κατά του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε μια φιλορωσική ομάδα χάκερ αφού πρώτα οι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν τη Ρωσία ως «κράτος χορηγό της τρομοκρατίας», ανέφερε η πρόεδρος του θεσμού Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται μια εξελισσόμενη κυβερνοεπίθεση. Μια ομάδα φίλα προσκείμενη προς το Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη», έγραψε η σε tweet, σύμφωνα με τοι πρακτορείο Reuters.

«Οι ειδικοί της πληροφορικής υπηρεσίας αντιμετωπίζουν και προστατεύουν τα συστήματά μας. Η επίθεση έγινε αφού ανακηρύξαμε τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Η απάντησή μου είναι "δόξα στην Ουκρανία"», συνέχισε η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η ανακοίνωση για αυτήν την επίθεση υπολογιστή έγινε αρχικά από τον εκπρόσωπο του Ε.Κ. Jaime Duch στο Twitter. Οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) όπως αυτή, λειτουργούν κατευθύνοντας μεγάλους όγκους κίνησης στο Διαδίκτυο σε στοχευμένους διακομιστές, σε μια σχετικά απλή προσπάθεια από τους λεγόμενους “hacktivists” να τους βγάλουν εκτός υπηρεσίας.

Προηγουμένως, οι ευρωβουλευτές που συγκεντρώθηκαν στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο ενέκριναν ψήφισμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον βίαιο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Τονίζουν ότι οι σκόπιμες επιθέσεις και οι φρικαλεότητες που διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποί τους εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή πολιτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας και εγκλήματα πολέμου.

Το ψήφισμα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικό, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει νομικό πλαίσιο για να το υποστηρίξει, σχολιάζει το Reuters. Την ίδια στιγμή, το μπλοκ της ΕΕ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ