ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: «Θα τερματίσουμε την τρομοκρατία», διαμηνύει ο Ακάρ

Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: «Θα τερματίσουμε την τρομοκρατία», διαμηνύει ο Ακάρ
Τι ανέφερε ο Ακάρ για την πολεμική επιχείρηση στη Συρία AP

«Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνα Χουλουσί Ακάρ

Υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αμέσως μετά το πέρας των συνομιλιών να προχωρά σε δηλώσεις.

Αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στην Συρία ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε ότι: «Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, του έθνους μας και των συνόρων μας». «Μέχρι στιγμής, 326 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί,», τόνισε.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «χτύπησαν παρατηρητήριο των ΗΠΑ» στη βόρεια Συρία, ο υπουργός Ακάρ ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Αποκλείεται να βλάψουμε δυνάμεις του συνασπισμού ή αμάχους. Έχουμε μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι τρομοκράτες. Το να μην κάνουμε κακό είναι η πιο σημαντική αρχή μας».

Σχετικά με την πιθανότητα συνάντησής του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, ο Ακάρ απάντησε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Αυτές διαμορφώνονται και τα αποτελέσματα εξετάζονται ανάλογα. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει γίνει υποκείμενο στη διεθνή σκηνή υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ακάρ είπε: «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας και του έθνους μας με πολιτικές με προσωπικότητα και ταυτότητα παντού. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους φιλικών και αδελφικών χωρών όπως η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν και η Λιβύη. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ