ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σήμανση στους «official» λογαριασμούς του Twitter… σκαρφίστηκε ο Έλον Μασκ

Νέα σήμανση στους «official» λογαριασμούς του Twitter… σκαρφίστηκε ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ. (Patrick Pleul/Pool via AP, File)

Νέες χρωματικές κωδικοποιημένες κατηγορίες δημιουργεί ο Έλον Μασκ για τους «official» λογαριασμούς του twitter.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο νέος ιδιοκτήτης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η πλατφόρμα θα λανσάρει μια νέα υπηρεσία επαλήθευσης την ερχόμενη Παρασκευή. Ο Μασκ είπε ότι οι «επαληθευμένοι λογαριασμοί» στο πλαίσιο του νέου συστήματος θα φέρουν ένα μπλε τικ για τα άτομα, ένα γκρι τικ για «κυβερνητικούς λογαριασμούς» και ένα χρυσό τικ για τις εταιρείες.

Είπε επίσης ότι όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα «επικυρωθούν με μη αυτόματο τρόπο».

Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν θα υπάρξει χρέωση για κάποιο από τα νέα σημάδια ελέγχου, όπως υπήρχε στο πλαίσιο της προηγούμενης γενικής επαλήθευσης.

Περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί Twitter έχουν αυτήν τη στιγμή μπλε τικ, που τους χαρακτηρίζει ως «official».

«Αμνηστία» σε αποκλεισμένους χρήστες του Twitter

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ο μεγιστάνας Έλον Μασκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη την επανενεργοποίηση λογαριασμών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν τεθεί σε αναστολή, «υπό την προϋπόθεση ότι (οι χρήστες) δεν έχουν παραβιάσει τον νόμο ή δεν έχουν στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα κατά τρόπο σκανδαλώδη».

«Ο κόσμος μίλησε», έγραψε σε ανάρτησή του ο Μασκ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης που είχε ξεκινήσει ο ίδιος χθες Τετάρτη, με την πλειονότητα των χρηστών να τάσσεται υπέρ της «αμνήστευσης».

«Η παροχή αμνηστίας ξεκινά την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο Μασκ, λίγες ημέρες αφότου επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ