ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο» λέει βιογράφος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο» λέει βιογράφος
Η τελευταία φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ. (Photo by Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images)

 Αντιμέτωπη με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο της ζωής της φαίνεται ότι βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με νέο βιβλίο που επικεντρώνεσαι στα τελευταία χρόνια της ζωής της

Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait (Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας και φίλος του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, υποστηρίζει ότι η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην αιτία θανάτου της, την οποία το πιστοποιητικό θανάτου καταγράφει επίσημα ως «γήρας».

Το πιστοποιητικό

Η 96χρονη μονάρχης πέθανε στο Κάστρο του Μπαλμόραλ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15:10 (τοπική ώρα) - περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί το κοινό.

Τα παραπάνω αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που κυκλοφόρησε από την National Records of Scotland, ενώ κάνει γνωστό ότι πέθανε από «γήρας». Αυτή που έκανε γνωστό τον θάνατό - σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου - ήταν η κόρη της πριγκίπισσα Άννα.

Ο γιατρός που πιστοποίησε τον θάνατό της ήταν ο Douglas James Allan Glass ο οποίος είναι γενικός ιατρός από το χωριό Χάιλαντς Αμπόιν, περίπου 20 μίλια από το Μπαλμόραλ.

Η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ από το BBC έγινε λίγο μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ