ΚΟΣΜΟΣ

Το καθεστώς Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες για τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

Το καθεστώς Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες για τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

Παρά την εχθρική σχέση με τη Δύση, το συριακό καθεστώς έχει επαφές με τις μυστικές της υπηρεσίες, κάτι το οποίο θα είχε παραλίγο αποδώσει στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατ΄ευθείαν στη Δαμασκό.

Όπως γράφει η Welt, η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/ κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από τον βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ