ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε ο θρύλος του ράγκμπι, Doddie Weir μετά από «μάχη» με τη νόσο του κινητικού νευρώνα

Βρετανία: Πέθανε ο θρύλος του ράγκμπι, Doddie Weir μετά από «μάχη» με τη νόσο του κινητικού νευρώνα
Ο Doddie Weir. twitter

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε ο θρύλος του ράγκμπι, Doddie Weir, μετά από έξι χρόνια μάχης με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Ο θάνατος του πρώην παίκτη της Σκωτίας και των Λιονταριών επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του σήμερα το απόγευμα.

Ο Doddie Weir μετά τη διάγνωσή του το 2016, πραγματοποίησέ μια σημαντική εκστρατεία ώστε να υπάρξει ανάπτυξη της έρευνας και της χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη ασθένεια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Doddie παρέδωσε την μπάλα του αγώνα κατά τη διάρκεια του τουρνουά Autumn Nations μεταξύ της Σκωτίας και της Νέας Ζηλανδίας στο BT Murrayfield.

Έχοντας συμμετάσχει 61 φορές στο συγκεκριμένο θεσμό μεταξύ 1990 και 2000, ο αθλητής έγινε γνωστός ως ένας από τους μεγάλους όλων των εποχών της Σκωτίας.

Σε μια συγκινητική ανακοίνωσή της η οικογένεια του Weir ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Doddie. Η ατελείωτη ενέργεια και η ορμή του, και η δύναμη του χαρακτήρα του τον βοήθησαν στη σταδιοδρομία του στο ράγκμπι και των επιχειρήσεων και, πιστεύουμε, του επέτρεψαν να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της MND (Νόσος του Κινητικού Νευρώνα) για τόσα πολλά χρόνια».

Και πρόσθεσαν: «Ο Doddie έβαλε την ίδια ενέργεια και ακόμη περισσότερη αγάπη και διασκέδαση στη ζωή μας: ήταν ένας αληθινός οικογενειάρχης. Είτε εργάζονταν μαζί μας στο αγρόκτημα, είτε σε διακοπές, είτε γιορτάζοντας περιστάσεις με την ευρύτερη οικογένεια και φίλους. Είμαστε τυχεροί που μοιραστήκαμε τη ζωή μας μαζί του και αγαπάμε αυτές τις αναμνήσεις: την αγάπη και τη ζεστασιά του, την υποστήριξή του και τις συμβουλές του, το πνεύμα του και τα αστεία του. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια πόσο θα μας λείψει. Η MND πήρε τόσα πολλά από τον Doddie, αλλά ποτέ το πνεύμα και την αποφασιστικότητά του. Πολέμησε με την ασθένεια αυτή τόσο γενναία, και ενώ η δική του μάχη μπορεί να έχει τελειώσει, ο αγώνας του συνεχίζεται μέχρι το ίδρυμά του, μέχρι να βρεθεί μια θεραπεία για όλους όσους πάσχουν από αυτή την καταστροφική ασθένεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ