ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η νέα εμφάνιση με τη 10χρονη κόρη του πυροδοτεί σενάρια για τη διαδοχή του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η νέα εμφάνιση με τη 10χρονη κόρη του πυροδοτεί σενάρια για τη διαδοχή του
Ο Κιμ με την αγαπημένη του κόρη. EPA/ KCNA

Μια ακόμα δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτή τη φορά δίπλα στον πατέρα της και επιστημόνων ειδικούς στα πυραυλικά συστήματα.

Η Ju Ae είναι μόλις 10 ετών, αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει της συζητήσεις για το αν πρόκειται να είναι η διάδοχος του ηγέτη της Βόρειας.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση το κορίτσι πιστεύεται ότι είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο σε φωτογραφίες κρατικών μέσων ενημέρωσης που την δείχνουν να παρατηρεί την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Η μικρή Ju Ae που φορούσε ένα λευκό παλτό και κόκκινα παπούτσια φωτογραφήθηκε να περπατά χέρι-χέρι με τον Κιμ μπροστά από έναν τεράστιο πύραυλο φορτωμένο σε ένα φορτηγό εκτόξευσης.

Την Κυριακή, το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας την ανέφερε για δεύτερη φορά, λέγοντας ότι αυτή και ο Κιμ έβγαλαν ομαδικές φωτογραφίες με επιστήμονες, αξιωματούχους και άλλους που συμμετείχαν στη δοκιμαστική εκτόξευση του Hwasong-17 ICBM.

Το KCNA την περιέγραψε ως το «πιο αγαπητό» ή «πολύτιμο» παιδί του Κιμ. Οι νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά ΜΜΕ δείχνουν την κοπέλα με ένα μακρύ, μαύρο παλτό να κρατά το μπράτσο του πατέρα της.

Η εκτόξευση του πυραύλου

Σύμφωνα με το KCNA ο «νέος» πύραυλος Hwasong-17 εκτοξεύτηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, πετώντας σε απόσταση 999,2 χιλιομέτρων (621 μίλια).

Η Ιαπωνία προειδοποίησε μετά την εκτόξευση την Παρασκευή ότι ο νέος πύραυλος φαινόταν να έχει το βεληνεκές για να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κιμ είπε ότι η δοκιμή είχε σκοπό να «δείξει ξεκάθαρα» την ικανότητα της χώρας του να ανταποκριθεί σε «υστερικές ασκήσεις επιθετικού πολέμου από τους εχθρούς που επιδιώκουν να καταστρέψουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», σύμφωνα με την έκθεση του KCNA.

Ο πύραυλος που εκτοξεύθυηκε την Παρασκευή προσγειώθηκε περίπου 210 χιλιόμετρα (130 μίλια) δυτικά του ιαπωνικού νησιού Oshima Oshima, σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους, που έχουν εκτιμήσει ότι θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει στις ΗΠΑ.

Ο πύραυλος ήταν μικρότερος σε ύψος και διένυσε μικρότερη απόσταση σε σύγκριση με την πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ στις 24 Μαρτίου, η οποία κατέγραψε το υψηλότερο ύψος και τη μεγαλύτερη διάρκεια από οποιονδήποτε βορειοκορεατικό πύραυλο που δοκιμάστηκε ποτέ, σύμφωνα με αναφορά του Κεντρικού Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA). Ο συγκεκριμένος πύραυλος έφτασε σε ύψος 6.248,5 χιλιομέτρων (3.905 μίλια) και πέταξε σε απόσταση 1.090 χιλιομέτρων (681 μίλια), ανέφερε το KCNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ