Κωνσταντινούπολη: Συλλήψεις σε διαδήλωση για τη βία κατά των γυναικών
Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις σήμερα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Περίπου 40 άτομα συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την οργάνωση We Will Stop Femicide.
Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, άλλα 200 άτομα συνελήφθησαν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για τις συλλήψεις.
Και οι δύο διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί από τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι θα διαταράξουν την ειρήνη.
Η οργάνωση We Will Stop Femicide βρίσκεται αντιμέτωπη επίσης με διώξεις λόγω καταγγελιών ότι οι δραστηριότητές της αντιβαίνουν στο νόμο και τα ήθη. Υπάρχει περίπτωση να τεθεί εκτός νόμου.
Η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών πέρυσι μετά από εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οργανώσεις αναφέρουν ότιφέτος στην Τουρκία οι γυναικτονίες φθάνουν τις 300.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Γυναίκες διαδηλώνουν για να «σώσουν» φεμινιστική οργάνωση
Τουρκία: Οργή και διαδηλώσεις για την απόσυρση από τη Σύμβαση για τη βία κατά των γυναικών
Συνάντηση Μητσοτάκη με Τερέζα Ριμπέρα και τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα
18:10
Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
17:58
Στη Λιβύη τη Δευτέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας
17:46
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο
17:35