ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατασκόπευε γκιουλενιστές για να υπονομεύσει τις νατοϊκές διαπραγματεύσεις της Φινλανδίας

Η Τουρκία κατασκόπευε γκιουλενιστές για να υπονομεύσει τις νατοϊκές διαπραγματεύσεις της Φινλανδίας
Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto με τον Τούρκο ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Ένα έγγραφο που έλαβε το Nordic Monitor δείχνει ότι η τουρκική πρεσβεία στο Ελσίνκι συγκέντρωσε πληροφορίες προκειμένου να υπονομεύσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο που διέρρευσε (με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2022) συντάχθηκε από τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών στην Τουρκική Πρεσβεία και ανέφερε ότι Τούρκοι διπλωμάτες κατασκόπευαν τους αντιπάλους του Ερντογάν, που ανήκουν στις τάξεις των λεγόμενων γκιουλενιστών, κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τις προξενικές υποθέσεις.

Το Nordic Monitor ανέφερε ότι ανώτεροι πρεσβευτές εξέφρασαν επανειλημμένα τη δυσφορία τους στις ετήσιες συνεδριάσεις τους, υποστηρίζοντας ότι τα καθήκοντα που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες τους έφεραν σε δύσκολη κατάσταση στις χώρες όπου υπηρετούν.

Δείτε το έγγραφο πληροφοριών που εστάλη από τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών στην Τουρκική Πρεσβεία στο Ελσίνκι και αναφέρει λεπτομερώς την κατασκοπευτική δραστηριότητα στη Φινλανδία. (Τα ονόματα και οι διευθύνσεις των Τούρκων υπηκόων έχουν διαγραφεί για λόγους ασφαλείας):

Ένα δεύτερο μέρος του εγγράφου περιλαμβάνει τις διευθύνσεις και τους αριθμούς ταυτότητας 28 Τούρκων πολιτών καθώς και τα ονόματα των ενώσεων που φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν.

Το σχέδιο Ερντογάν να μετατρέψει τα κατεχόμενα

Σε «παράδεισο» εγκλήματος θέλει να μετατρέψει τα Κατεχόμενα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο συνεργάτες του σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «Sin-city», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και διακίνησης σεξουαλικών δικτύων μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο επικεφαλής στο ψευδοκράτος. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο, δόλιο σχέδιο πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Φεϊζιόγλου συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες ,σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ο «πρέσβης» Φεϊζιόγλου

Ο Φεϊζιόγλου έχει μακρά ιστορία με νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και έκανε επιτυχώς εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για την υπηρεσία του, διορίστηκε «πρέσβης» στα κατεχόμενα στις 31 Οκτωβρίου του 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» του αυτοαποκαλούμενου «κράτους» που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Τα κατεχόμενα όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη μια χώρα ανομίας, έδρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις οργανώσεις μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα. Εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς εργάζονται για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Μέρος ενός κατηγορητηρίου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για μια μυστική συνωμοσία στα κατεχόμενα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης:

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σεξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που είχαν επίσης παρεισφρύσει μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα, ενώ εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που επιχείρησαν να τις καταστείλουν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και τα κατεχόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ