ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022 - Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Έλαμψε το «μαύρο αστέρι» σε τρομερό ματς

Μουντιάλ 2022 - Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Έλαμψε το «μαύρο αστέρι» σε τρομερό ματς
Σε ένα ματς διαφήμιση για το Μουντιάλ του Κατάρ, η Γκάνα πήρε υπερπολύτιμη νίκη με 3-2 επί της Νότιας Κορέας, για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βλέπει ακόμα περισσότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Screen Grab / Glomex Video

Η Γκάνα πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Νότιας Κορέας και αύξησε τις ελπίδες της για πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Σε ένα ματς διαφήμιση για το Μουντιάλ του Κατάρ, η Γκάνα πήρε υπερπολύτιμη νίκη με 3-2 επί της Νότιας Κορέας, για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βλέπει ακόμα περισσότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σύμφωνα με το Onsports.gr, τα «μαύρα αστέρια» έφτασαν τους 3 βαθμούς και θα αντιμετωπίσουν την τελευταία αγωνιστική την Ουρουγούαη, ενώ η Νότια Κορέα έμεινε στον 1 βαθμό (από το 0-0 της πρεμιέρας με την Ουρουγουάη) και θα αντιμετωπίσει την 3η αγωνιστική την Πορτογαλία.

Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του Πορτογαλία-Ουρουγούα, απόψε (21:00).

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Ινμπεόμ Χουάνγκ του Ολυμπιακού να κουβαλάει την μπάλα και να φτιάχνει το παιχνίδι της, η Νότια Κορέα πίεσε πολύ τους αντιπάλους της στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ανάγκασε την Γκάνα να οπισθοχωρήσει στο μισό γήπεδο και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία της.

Είναι χαρακτηριστικό πως κέρδισε 7 κόρνερ σε αυτό το διάστημα, αλλά ουσιαστικά δεν πίεσε καθόλου τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Ζίγκι, καθώς τα μεγαλύτερα κορμιά των Αφρικανών «καθάρισαν» όλες τις στημένες φάσεις.

Μάλιστα, μετά το πρώτο 20λεπτο η Γκάνα άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα για να ανταπεξέλθει στην πίεση. Μάλιστα, στην πρώτη της στημένη φάση ευτύχησε να σκοράρει και να προηγηθεί. Στο 24' ο Τζόρνταν Αγιού εκτέλεσε με κομπίνα ένα μακρινό φάουλ, επικράτησε σύγχυση στα αντίπαλα καρέ και ο Μοχάμεντ Σαλισού είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και την έσπρωξε στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα, από τα πόδια του Τζόρνταν Αγιού ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ, με άμεση ασίστ αυτή τη φορά, καθώς με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μοχάμεντ Κούντους που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας και αυτός με κεφαλιά στο 34' έκανε το 0-2 για την Γκάνα!

Η Νότια Κορέα τα είχε πλέον χαμένα, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά στο πρώτο μέρος, με τους Αφρικανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 0-2 υπέρ τους.

Οι Ασιάτες παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο πλέον ξεκίνησαν πιεστικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στην αναμέτρηση, με τον Τσο να πιάνει τη κεφαλιά, αλλά τον Ζίγκι να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το «μηδέν» για την Γκάνα.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Αφρικανός τερματοφύλακας δεν τα κατάφερε, καθώς μετά από λάθος του Λάμπτεϊ, ο Λι που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Τσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 61' και πάλι ο Τσο με νέα άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίσι σε 2-2, πληρώνοντας τους Γκανέζους με το ίδιο νόμισμα!

Οι Αφρικανοί, ωστόσο, δεν τα παράτησαν και με την τρίτη τελική τους προσπάθεια στην εστία βρήκαν για τρίτη φορά δίχτυα! Ο Μενσά έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ουίλιαμς βρήκε... αέρα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κούντους που πέτυχε ο δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-3 στο 68'!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ