ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία – Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν «σημαντική» βοήθεια

Πόλεμος Ουκρανία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία – Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν «σημαντική» βοήθεια
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν Genya Savilov, Pool Photo via AP

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν «σημαντική» οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία την Τρίτη για να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή της υποδομή, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, η βοήθεια, η οποία θα παρουσιαστεί λεπτομερώς από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, «είναι ουσιαστική και δεν θα είναι η τελευταία», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προϋπολογισμό 1,1 δισ. δολάρια για ενεργειακές δαπάνες στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται την Τρίτη και την Τετάρτη στο Βουκουρέστι, όπου θα συζητηθεί η στήριξη της συμμαχίας στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Ρουμανία, καθώς και η γειτονική Μολδαβία, έχουν πληγεί πολύ από τον πόλεμο αφού περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία πέρασαν στις δύο αυτές χώρες.

Το Βουκουρέστι φιλοξενεί σήμερα σχεδόν 80.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ