ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Λαθρεπιβάτες πέρασαν 11 μέρες πάνω στο πηδάλιο τάνκερ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Λαθρεπιβάτες πέρασαν 11 μέρες πάνω στο πηδάλιο τάνκερ
Ο αριθμός των μεταναστών που περνούν από τη Βόρεια Αφρική προς τα Κανάρια Νησιά έχει αυξηθεί δραματικά από το 2019. Salvamento Maritimo

Η ισπανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε τρεις μετανάστες που στοιβάχτηκαν στο… πηδάλιο ενός δεξαμενόπλοιου που έφτασε στα Κανάρια Νησιά αυτή την εβδομάδα.

Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο πετρελαίου και χημικών «Alithini II» όταν έφτασε στο Λας Πάλμας τη Δευτέρα μετά από ταξίδι 11 ημερών από το Λάγος της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic.

Μια φωτογραφία που διανεμήθηκε από την ακτοφυλακή έδειξε τους άνδρες να κάθονται στο πηδάλιο του πλοίου με σημαία Μάλτας, ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Οι λαθρεπιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE να αναφέρει ότι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα αφυδάτωσης.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες προσπαθούν να στο πηδάλιο πλοίου.

Τον Οκτώβριο του 2020, τέσσερα άτομα βρέθηκαν στην ίδια θέση ενός πετρελαιοφόρου από το Λάγος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ήταν κρυμμένοι εκεί για 10 ημέρες πριν τους ανακαλύψει η αστυνομία καθώς το σκάφος έμπαινε στο Λας Πάλμας.

Ο αριθμός των μεταναστών που περνούν από τη Βόρεια Αφρική προς τα Κανάρια Νησιά έχει αυξηθεί δραματικά από το 2019.

Το Reuters επικαλέστηκε ισπανικά στοιχεία που αναφέρουν ότι η θαλάσσια μετανάστευση προς το αρχιπέλαγος αυξήθηκε κατά 51% τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ