ΚΟΣΜΟΣ

Μινεσότα: 200 ψαράδες εγκλωβίστηκαν σε ένα κομμάτι πάγου

Μινεσότα: 200 ψαράδες εγκλωβίστηκαν σε ένα κομμάτι πάγου
Οι σωστικές δυνάμεις έστησαν μια αυτοσχέδια πλωτή γέφυρα για να απομακρύνουν τους ψαράδες Facebook/Beltrami County Sheriff's Office

Σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου σε λίμνη της Μινεσότα των ΗΠΑ εγκλωβίστηκαν περίπου 200 ψαράδες με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή τους. 

Γύρω στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας (28/11), στη λίμνη Άπερ Ρεντ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, οι υπηρεσίες διάσωσης ενημερώθηκαν ότι δεκάδες άνθρωποι, που είχαν πάει για ψάρεμα στον πάγο, διαπίστωσαν ότι το κομμάτι του πάγου στο οποίο στέκονταν, δεν συνδεόταν πλέον με τις όχθες της λίμνης.

Οι διασώστες που έφρασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως το κομμάτι πάγου με τους ψαράδες, βρισκόταν σε απόσταση περίπου 27 μέτρων από την όχθη της λίμνης.

Με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών οι διασώστες εντόπισαν το σημείο που βρισκόταν πιο κοντά στην ακτή και έστησαν μια αυτοσχέδια πλωτή γέφυρα για να απεγκλωβίσουν τους ψαράδες. Έστειλαν επίσης ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα της περιοχής για να ειδοποιήσουν τυχόν άλλους εκδρομείς ότι μπορεί να κινδυνεύουν.

Τελικά, περίπου 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη λίμνη, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία της κομητείας Μπελτράμι.

Η Μινεσότα αποκαλείται και «Γη των 10.000 Λιμνών». Το ψάρεμα στον πάγο είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα τον χειμώνα στην Πολιτεία αυτήν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ