ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Σταματήστε να στηρίζετε τους τρομοκράτες

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Σταματήστε να στηρίζετε τους τρομοκράτες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσασβούσογλου AP Photo / Burhan Ozbilici

Να σταματήσουν τη στήριξη στις «τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ανέφερε ακόμα ότι παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, οι διπλωματικοί δίαυλοι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί.

Επιπλέον ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι η χώρα του χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας σουηδικής κυβέρνησης στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Οι ΗΠΑ και κάποιοι σύμμαχοι είναι ξεκάθαρο πως δίνουν υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Λεμέ ότι πρέπει να σταματήσουν αυτή την στήριξη».

Σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση της Σουηδίας είναι πιο αποφασιστική (στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας) και αποδεχόμαστε με ικανοποίηση τα βήματα που κάνουν».

Ωστόσο, τόνισε «ότι δεν είδαμε συγκεκριμένα βήματα. Υπήρξαν θετικά βήματα όμως θέλουμε να τα δούμε και στην εφαρμογή των νέων νόμων στο νέο έτος» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ