ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν Μαρκλ: Έκανε φινάλε στο podcast της με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Μέγκαν Μαρκλ: Έκανε φινάλε στο podcast της με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Η Μέγκαν Μαρκλ. AP Photo/Alastair Grant

Το τελευταίο της επεισόδιο της πρώτης σεζόν podcast "Archetypes" της Μέγκαν Μαρκλ είχε μια έκπληξη για τους ακροατές της.

Κι αυτό γιατί η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έκλεισε το επεισόδιο με έναν στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου, αφήνοντας αιχμές προς... πάσα κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η Δούκισσα του Σάσεξ είπε στο 12ο επεισόδιο: "Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση την οποία θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας, καθώς μιλάμε για "ταμπέλες”, σχήματα λόγου και "κουτιά” στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας τοποθετήσουν, όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε. Eίναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω, ένας στίχος του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε; Όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος".

Αυτό ήταν το τέλος μιας σειράς από επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων μίλησε με πολλούς καλεσμένους σχετικά με την ισότητα των φύλων και τα αρνητικά στερεότυπα που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, το podcast έχει συμπεριλάβει συζητήσεις με γυναίκες – κάτι που είπε ότι ήταν σχεδιασμένο ώστε εκείνες να μπορέσουν να "ακουστούν και να νιώσουν ότι τις κατανοούν".

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι "κατόπιν πρότασης του συζύγου", στη συζήτηση έπρεπε οι άνδρες να είναι ενεργοί και να δημιουργηθεί διάλογος.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος, η Μαρκλ ανέφερε: "Νιώθω ότι με κατανοούν, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα αισθανόμουν έτσι χρησιμοποιώντας τη φωνή μου, αλλά είναι η αλήθεια".

Και πρόσθεσε: "Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ