ΚΟΣΜΟΣ

«The Boy in the Box»: Λύθηκε μετά από 65 χρόνια το μυστήριο της δολοφονίας αγοριού

«The Boy in the Box»: Λύθηκε μετά από 65 χρόνια το μυστήριο της δολοφονίας αγοριού
Οι έρευνες για την ανεύρεση της ταυτότητας του άτυχου αγοριού δεν σταμάτησαν ποτέ. twitter

Στην λύση του μυστηρίου της δολοφονίας ενός αγοριού στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ πριν από 65 χρόνια προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Το άγνωστο μέχρι σήμερα παιδί της Αμερικής, που έγινε γνωστό ως το «The Boy in the Box», έχει πλέον όνομα και θα μπορούσαν να απαγγελθούν ποινικές διώξεις, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (30/11), για πρώτη φορά, το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι βρήκε το όνομα του αγοριού.

Η είδηση προκάλεσε συγκίνηση στους εργαζομένους του νεκροταφείου στο Ivy Hill, που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν τον τάφο του άγνωστου αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο σε πολύ τρυφερή ηλικία.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Το να έχεις ένα όνομα γραμμένο στην ταφόπλακά του είναι πολύ συμαντικό», είπε ο Drysdale, γραμματέας νεκροταφείου και ταμίας στο Ivy Hill. «Μακάρι οι αστυνομικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα που πλέον δεν είναι στην ζωή να ήταν ακόμα εδώ για να δουν αυτή την εξέλιξη»

Ο Drysdale ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο νεκροταφείο το 1998 όταν τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ivy Hill από το Potter's Field και σύμφωνα με όσα δηλώνει ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η αστυνομία μπόρεσε να βρει το όνομα του μικρού αγοριού που δολοφονήθηκε πριν 65 χρόνια.

Η σορός του παιδιού ηλικίας 4 έως 6 ετών βρέθηκε κατά μήκος της οδού Susquehanna σε ένα σε ένα αυτοσχέδιο λίκνο τον Φεβρουάριο του 1957 και έγινε γνωστό ως «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».

«Ως αιτία του θανάτου αναφέρεται τραύμα αμβλείας δύναμης», ανέφερα τότε οι αστυνομικοί μετά την νεκροψία ενώ όπως είχε γραφτεί το άτυχο παιδί ήταν καθαρό και ​​περιποιημένο.

Η έρευνα για την ανεύρεση της ταυτότητας του δεν σταμάτησε ποτέ και για τον λόγο αυτό η αστυνομία προχώρησε στην εκταφή της σορού του το 2019, ανακτώντας DNA.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτό το ​​DNA και πληροφορίες που ελήφθησαν από βάσεις δεδομένων γενεαλογίας για να εντοπίσουν μέλη της οικογένειας.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την ταυτότητα του παιδιού την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ