ΚΟΣΜΟΣ

Ουίλιαμ -Κέιτ: Η συνάντηση με τον Μπάιντεν στη σκιά του σκανδάλου με τα ρατσιστικά σχόλια στο παλάτι

Ουίλιαμ -Κέιτ: Η συνάντηση με τον Μπάιντεν στη σκιά του σκανδάλου με τα ρατσιστικά σχόλια στο παλάτι
O πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας στις ΗΠΑ. (Brian Snyder/Pool via AP)

Τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν θα συναντήσουν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, στην πρώτη επίσκεψή τους στις ΗΠΑ έπειτα από οκτώ χρόνια. Ωστόσο, το πολυαναμένομενο αυτό ταξίδι για το πριγκιπικό ζεύγος αμαυρώθηκε από το σκάνδαλο στην Βρετανία με τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Καμίλα.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον βρίσκονται στη Βοστώνη- την πατρίδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ Κένεντι, για να ανακοινώσουν τους νικητές του Βραβείου Earthshot, ολοκληρώνοντας το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, ενώ η σύζυγός του Κέιτ θα κάνει το δικό της πρόγραμμα.

Η τριήμερη επίσκεψη του ζευγαριού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επισκιάστηκε παρόλα αυτά από κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ των Χάρι και Μέγκαν που θα προβληθεί στις 8/12 στο Netflix.

Την ίδια στιγμή, θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσπάσει και στην Αμερική μετά τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

AP22334825907188.jpg
Στην τελετή απονομής των βραβείων Earthshot δεν αναμένεται να παραστούν ο αδερφός του Ουίλιαμ πρίγκιπα Χάρι και η Μέγκαν.(AP Photo/Steven Senne)

H λαίδη Σούζαν Χάσεϊ, που ήταν ενεργό μέλος του βρετανικού βασιλικού οίκου, παραιτήθηκε, μετά από ρατσιστικά σχόλια προς μαύρη ακτιβίστρια. Η 82χρονη λαίδη Σούζαν έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» μαύρης ακτιβίστριας σε δεξίωση που οργάνωσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Ουίλιαμ είπε ότι «ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας».

Τι κάνουν Ουίλιαμ και Κέιτ στις ΗΠΑ

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας περνάει χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Θα επισκεφθεί το παγκοσμίου φήμης Κέντρο για το Αναπτυσσόμενο Παιδί στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προωθήσει τη σημασία της φροντίδας στα πρώτα χρόνια του παιδιού.

Πηγές κοντά στην πριγκίπισσα δήλωσαν ότι είναι «παθιασμένη» με το θέμα και ήλπιζε να επισκεφτεί ερευνητές στο Χάρβαρντ εδώ και αρκετό καιρό. Σε διαφορετικό σημείο της πόλης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφθεί την προεδρική Βιβλιοθήκη John F Kennedy, όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα τον χαιρετήσει και επίσημα. Θα ξεναγηθεί στο μουσείο από την κόρη του JFK, Kάρολαιν Κένεντι.

Ο Ουίλιαμ θα μάθει για το βραβείο Moonshot του Προέδρου Κένεντι, το οποίο προκάλεσε την Αμερική να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι και πρόσφερε επίσης έμπνευση για το περιβαλλοντικό βραβείο Earthshot του πρίγκιπα. Η ημέρα θα κορυφωθεί με την γεμάτη αστέρια τελετή Earthshot, όπου πέντε νικητές θα κερδίσουν βραβεία ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για να αναπτύξουν περαιτέρω την εργασία τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στην τελετή απονομής των βραβείων Earthshot δεν αναμένεται να παραστούν ο αδερφός του Ουίλιαμ πρίγκιπα Χάρι και η Μέγκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ