Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχασε το 15% της μαχητικής του ισχύος
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει ανακοινώσει τις γενικές απώλειες που έχει υποστεί ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας
Πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διέθετε 275 πλοία και σκάφη, εκ των οποίων μόνον 58 ήσαν μάχιμα. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σκάφη περιπολίας στη σύνθεση του στόλου υπήρχαν 74 μάχιμες μονάδες.
Ο ιστότοπος proekt μελέτησε τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απώλειες πολεμικών πλοίων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από την αρχή του πολέμου τουλάχιστον 12 πολεμικά πλοία και σκάφη περιπολίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίσθηκαν ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει ανακοινώσει τις γενικές απώλειες που έχει υποστεί ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας κατά την διάρκεια του πολέμου με την Ουκρανία.
Στις 13 Απριλίου, η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva, το οποίο συμμετείχε στον πόλεμο με την Ουκρανία, βυθίστηκε. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση και το Πεντάγωνο δήλωσαν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους. Η ρωσική πλευρά το αρνείται αυτό, κάνοντας λόγο για καταστροφή του καταδρομικού ως συνέπεια πυρκαγιάς που οδήγησε στην πυροδότηση πυρομαχικών.
Οδηγός στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να χτυπήσει αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο - Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα
09:49
Αγορές: Ράλι στην Ασία έφερε η εκεχειρία ΗΠΑ και Τραμπ, κέρδη 4% για τον Nikkei - Στα 71.000 δολάρια το bitcoin
09:41
Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν καλώδια από εργοτάξιο του ΟΣΕ και εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν
09:26
Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ - Σε συναγερμό Σεούλ και Ουάσινγκτον
09:13