ΚΟΣΜΟΣ

General SVR: Επιδεινώνεται η υγεία του Πούτιν - Έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του

General SVR: Επιδεινώνεται η υγεία του Πούτιν - Έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γλίστρησε και έπεσε κατεβαίνοντας τις σκάλες στο σπίτι του στη Μόσχα, υποστηρίζει το κανάλι General SVR Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν που φέρεται να πάσχει από καρκίνο, έρχεται για να ενισχύσει το δίκτυο του Telegram «General SVR», σύμφωνα με το οποίο, ο Ρώσος πρόεδρος έπεσε απο τα σκαλοπάτια της επίσημης κατοικίας του.

Ο 70χρονος Ρώσος ηγέτης, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί εμφανώς από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, το απόγευμα της Τετάρτης γλίστρησε και έπεσε κατεβαίνοντας τις σκάλες στο σπίτι του στη Μόσχα, υποστηρίζει το κανάλι General SVR το οποίο συχνά αναφέρεται στην υγεία του Ρώσου προέδρου χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία.

«Τρεις αξιωματικοί ασφαλείας βοήθησαν τον πρόεδρο να φτάσει στον πλησιέστερο καναπέ και κάλεσαν τους γιατρούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία στην κατοικία», αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται η Dailymail.

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι γιατροί «έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά» και διέγνωσαν μελανιά στον κόκκυγα και στους μαλακούς ιστούς. Δεν διαγνώστηκε τίποτα κρίσιμο και οι μώλωπες αντιμετωπίστηκαν με παυσίπονα, ωστόσο σημειώνεται ότι «πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το τι προκάλεσε την «πτώση», παρότι τα ειδικά παπούτσια με αντιολισθητική επίστρωση που φοράει ο Ρώσος πρόεδρος ακόμη και στο σπίτι».

Παρά τις αναφορές, ο Πούτιν βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε να περιοδεύει σε εργαστήριο στη Μόσχα την επόμενη μέρα χωρίς εμφανή σημάδια τραυματισμού.

Οι εικασίες για την υγεία του Πούτιν ξεκίνησαν από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε δημόσιες εμφανίσεις του, εμφανίστηκε ασταθής, ενώ ένα ασυνήθιστο τρέμουλο στα χέρια και τα πόδια του παρατηρήθηκε σε συναντήσεις με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ