ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Κάντο με... μεράκι όπως η Ελλάδα» - Γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη

Μελόνι: «Κάντο με... μεράκι όπως η Ελλάδα» - Γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής λέξης «μεράκι» AP Photo / Gregorio Borgia

Την ελληνική λέξη «μεράκι» χρησιμοποίησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ώστε να ενθαρρύνει τους Ιταλούς, να απελευθερώσουν τις καλύτερες δυνάμεις που διαθέτουν.

Η Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πολύτιμη σημασία της ελληνικής λέξης «μεράκι» ως παράδειγμα προς μίμηση, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό συνέδριο του ιδρύματος Γκουίντο Κάρλι.

«Πρέπει να απελευθερώσουμε τις καλύτερες δυνάμεις που η Ιταλία διαθέτει. Να κάνουμε τις θαρραλέες επιλογές που δεν έγιναν επί πάρα πολλά χρόνια».

«Είναι η εποχή κατά την οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε εκείνη την προσέγγιση που οι Έλληνες προσδιορίζουν τέλεια, με μια εξαιρετική λέξη: "μεράκι", δηλαδή να κάνεις κάτι με όλο σου το είναι, με πάθος, με την ψυχή σου», υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε: «Είναι μια προσέγγιση η οποία στη φάση αυτή της κρίσης που ζούμε, με τη βαθμιαία έξοδο από την πανδημία αλλά και τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, μπορεί και πρέπει να προσφέρει ευκαιρίες στο έθνος μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ