ΚΟΣΜΟΣ

Egypt Media Forum: Διεθνής δημοσιογραφική συνάντηση στην Αίγυπτο

Egypt Media Forum: Διεθνής δημοσιογραφική συνάντηση στην Αίγυπτο
Ιδιαίτερη έμφαση, λόγω και της επικαιρότητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, δόθηκε στην αθλητική δημοσιογραφία και στο πώς μπορεί να επηρεάσει στην κατάπνιξη των οξυμένων οπαδικών φρονημάτων CNN GREECE

Η δημοσιογραφία αλλάζει, όχι μόνο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γενικότερα στη Δύση, αλλά και στον αραβικό κόσμο. Γίνεται πιο διαδραστική χάρη στις νέες τεχνολογίες, αλλά και περισσότερο ευάλωτη στον εσμό των fake news.

Στο Κάιρο, τη χαοτική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, διεξήχθη την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα το πρώτο Egypt Media Forum, το οποίο προσέλκυσε δεκάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, αλλά και χιλιάδες Αιγύπτιους ρεπόρτερ και φοιτητές οι οποίοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τις νέες μορφές δημοσιογραφίας, τις ευκολίες, αλλά και τους κινδύνους τους οποίους ελλοχεύουν.

Ιδιαίτερη έμφαση, λόγω και της επικαιρότητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, δόθηκε στην αθλητική δημοσιογραφία και στο πώς μπορεί να επηρεάσει στην κατάπνιξη των οξυμένων οπαδικών φρονημάτων.

Μέσα από μια σειρά πάνελ κι εργαστηρίων έγινε σαφής η επικέντρωση στην ερευνητική δημοσιογραφία, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως το Tik Tok και το twitter που στο εξωτερικό τουλάχιστον γίνονται πολύ πιο δημοφιλή από το Facebook και το Instagram.

Σε μια χώρα, εξάλλου, όπως η Αίγυπτος, με την οικονομική κρίση που διέρχεται αλλά και με τις καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην κοπάζουν, η πραγματοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου αποτελεί πρωτοπορία που οφείλει πολλά στην επικεφαλής του, Νόχα Ελ Ναάς, επικεφαλής και του Κέντρου Στρατηγικής Επικοινωνίας 30Ν (30 μοίρες Βόρεια, η γεωγραφική θέση της Αιγύπτου).

Η ίδια υπόσχεται πως το Egypt Media Forum ήρθε για να μείνει, με την προετοιμασία του δεύτερου φόρουμ να έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ