ΚΟΣΜΟΣ

Θανατηφόρο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική – Νεκρή επιβάτιδα

Θανατηφόρο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική – Νεκρή επιβάτιδα
Η 62χρονη γυναίκα τραυματίστηκε από σπασμένο γυαλί, όταν το κύμα έσπασε τα τζάμια της καμπίνας της AP Photo (Φωτογραφία αρχείου)

Μια Αμερικανίδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν, όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο Viking Polaris, ενώ έπλεε προς το λιμάνι της Ουσουάγια στη νότια Αργεντινή σε κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, δήλωσαν οι Αρχές.

Η 62χρονη γυναίκα τραυματίστηκε από σπασμένο γυαλί, όταν το κύμα έσπασε τα τζάμια της καμπίνας της αργά την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, δήλωσαν οι αρχές της Αργεντινής. Το πλοίο υπέστη περιορισμένες ζημιές και έφτασε στην Ουσουάγια, 1.926 μίλια νότια του Μπουένος Άιρες, την επόμενη μέρα.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ένας επισκέπτης πέθανε μετά το περιστατικό», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας του κρουαζιερόπλοιο. «Ενημερώσαμε την οικογένεια του επισκέπτη και μοιραστήκαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ούτε στην ανακοίνωση, ούτε από την Ναυτική Νομαρχία της Αργεντινής δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας της γυναίκας ή η πόλη καταγωγής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τέσσερις επιβάτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Το κρουαζιερόπλοιο ήταν αγκυροβολημένο κοντά στην Ουσουάγια, όπου ομοσπονδιακό δικαστήριο άνοιξε υπόθεση για να εξακριβώσει τι συνέβη, αναφέρει η Guardian.

Η εταιρεία ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι για να εξερευνήσουν απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου έχουν «δύο ειδικά κατασκευασμένα, τελευταίας τεχνολογίας μικρά πλοία κλάσης αποστολής, το Viking Octantis και Viking Polaris».

Το Viking Polaris, ένα σκάφος που διαθέτει πολυτελείς εγκαταστάσεις και ναυπηγήθηκε το 2022, έχει χωρητικότητα 378 επιβατών και 256 μέλη πληρώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ