ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Δημιουργήθηκε σε ινστιτούτο στη Γουχάν που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ»

Κορωνοϊός: «Δημιουργήθηκε σε ινστιτούτο στη Γουχάν που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ»
Γιατρός υποστήριξε ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν η «μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου» ΙΝΤΙΜΕ

Ο κορωνοϊός προκλήθηκε από μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει ο δρ. Άντριου Χαφ,  αντιπρόεδρος της αμερικανικής ΜΚΟ EcoHealth Alliance.

Ο γιατρός, μιλώντας στην DailyMail υποστήριξε επίσης ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν η «μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, ο δρ. Άντριου Χαφ σημείωσε πως ότι ακολούθησε τη διαρροή του ιού από το εργαστήριο της Γουχάν ήταν «μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία».

Ο δρ. Χαφ έγραψε και βιβλίο με τίτλο «The Truth About Wuhan», στο οποίο υποστηρίζει ότι o κορωνοϊός ήταν το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης από την αμερικανική κυβέρνηση προς την επικίνδυνη γενετική μηχανική των κορωνοϊών της Κίνας.

Σύμφωνα με τον δρ. Χαφ «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης αυτής βιοτεχνολογίας στους Κινέζους», ενώ σχετικά με τη διαρροή υπογραμμίζει ότι ευθύνεται το γεγονός πως «τα πειράματα έγιναν σε περιβάλλοντα με αρκετά ελλιπή και χαλαρή βιοασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ