ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Κίνα με τις τεράστιες θέσεις πάρκιγνκ για γυναίκες οδηγούς (pic)

Σάλος στην Κίνα με τις τεράστιες θέσεις πάρκιγνκ για γυναίκες οδηγούς (pic)
China Photos/Getty Images/Ideal Images

Μπορεί αυτός που σκέφτηκε την ιδέα να είχε κάθε καλή πρόθεση. Μπορεί να ήθελε να βοηθήσει την κατάσταση και όχι να μειώσει την ικανότητα του αδύναμου φύλου στην οδήγηση. Υπάρχουν, όμως και όρια. Και για κάποιους ή πιο σωστά, για κάποιες Κινέζες, σε αυτή την περίπτωση ξεπεράστηκαν.

Όπως γράφει ο Independent, στην πόλη Χανγκτσόου, οι υπεύθυνοι μεγάλου εμπορικού κέντρου αποφάσισαν τη δημιουργία 370 θέσεων πάρκινγκ μεγαλύτερων κατά 50% από το προβλεπόμενο στις οποίες θα μπορούν να παρκάρκουν μόνο γυναίκες οδηγοί. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, μάλιστα, κρίθηκε σκόπιμο να σχεδιαστούν με ροζ χρώμα γυνακείες φιγούρες...

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Weibo, την κινεζική έκδοση του facebook και όπως είναι φυσικό προκάλεσαν αντιδράσεις.

Πολλές ήταν οι γυναίκες που θεώρησαν ως προσβλητικό αυτό το μέτρο και που έκαναν λόγο για σεξισμό. Υπήρξε βέβαια και η άποψη ότι κανείς δεν αναγκάζει μια γυναίκα να παρκάρει σε μια από τις συγκεκριμένες θέσεις και ότι σχεδιάστηκαν για όσες δυσκολεύονται στο παρκάρισμα.

women parking

Πηγή: Weibo

Οι υπεύθυνοι του εμπορικού κέντρου, πάντως, τόνισαν ότι το τελευταίο που είχαν σκοπό ήταν να προσβάλουν και να υποτιμήσουν τις γυναίκες οδηγούς και συμπλήρωσαν ότι απλά ήθελαν να βοηθήσουν όσες δεν έχουν ιδιαίτερη... άνεση με το παρκάρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ