Αγία Σοφία: Νέοι βανδαλισμοί και φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη
Νέους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία καταγγέλλει ο Τούρκος αρχαιολόγος Ömer Faruk Yavaşçay.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζημιές υπέστη άλλη μία πόρτα της Αγίας Σοφίας, που πλέον έχει μετατραπεί σε τζαμί, όπως αναφέρει ο αρχαιολόγος. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι εντόπισε διπλής όψης καταστροφή στην πόρτα ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό προσφοράς των Αυτοκρατόρων στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε φωτογραφίες και εικόνες της καταστροφής στον λογαριασμό του στο Twitter.
Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Σήμερα, συνάντησα ένα άλλο πολύ θλιβερό θέαμα στην Αγία Σοφία. Δυστυχώς, και πάλι, βρήκα φθορές διπλής όψης στην πόρτα ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό της προσφοράς των αυτοκρατόρων. Τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο για να τεκμηριώσω αυτή την κατάσταση».
Η Αυτοκρατορική Πύλη στην Αγία Σοφία είχε καταστραφεί και παλαιότερα. Υπήρχε ο ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι έτρωγαν ακόμη και μέρη από αντικείμενα που θεωρούσαν ιερά όπως τα εσωτερικά τείχη.
Γαλλία: Χάκερς «έριξαν» το σάιτ του Εθνικού Συναγερμού και το προφίλ της Μαρίν Λεπέν στο Χ
23:25
Συναγερμός στη Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί από χανταϊό - Υπό διερεύνηση άλλοι δύο θάνατοι
23:12
Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος - «Βρισκόμαστε σε ιστορική καμπή»
23:01
Έρχεται κορύφωση του καύσωνα και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα την Τετάρτη
22:50