ΚΟΣΜΟΣ

Η «εξομολόγηση» της μητέρας που είδε το παιδί της στα χέρια του γορίλα

Η «εξομολόγηση» της μητέρας που είδε το παιδί της στα χέρια του γορίλα
CNN

Το περιστατικό με το τετράχρονο αγοράκι που έπεσε στο κλουβί γορίλα στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι και στάθηκε αιτία να θανατωθεί το άγριο ζώο με το όνομα Χαράμπε, κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου.

Το παιδί σώθηκε και με εξαίρεση κάποιες αμυχές και μια ελαφρά διάσειση χαίρει άκρας υγείας. Το ζώο, ωστόσο, πλήρωσε την απερισκεψία των γονιών. Η μητέρα του παιδιού θέλησε να τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν και το έκανε μέσω ανάρτησης στο Facebook.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες για τις σκέψεις και τις προσευχές σας. Αυτό που ξεκίνησε σαν μια πολύ όμορφη ημέρα, κατέληξε σε μια τρομακτική. Για αυτούς που είδατε τα νέα στις ειδήσεις ή τα social media, το παιδί που έπεσε στον χώρο του γορίλα ήταν ο γιος μου. Ο Θεός προστάτεψε το παιδί μου μέχρι οι Αρχές να μπορέσουν να το απομακρύνουν. Είναι ασφαλής και μπορεί πλέον να περπατήσει. Γλίτωσε με μια διάσειση και κάποιες γκρατζουνιές, κανένα σπασμένο κόκκαλο ή εσωτερικό τραύμα.

Σαν κοινωνία, συνήθως βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατηγορήσουμε κάποιον για το αν προσέχει ή όχι τα παιδιά του. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι με τα δικά μου παιδιά είμαι πολύ προσεκτική. Ατυχήματα συμβαίνουν, αλλά είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι οι σωστοί άνθρωποι βρέθηκαν στο σωστό σημείο σήμερα. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν. Και περισσότερο από όλους τον Θεό», έγραψε στο Facebook η Michelle Gregg και αρκετοί που διάβασαν το ποστάρισμά της, έγιναν έξαλλοι και της επιτέθηκαν.

harabe

Facebook

Ο βασικός λόγος ήταν ότι σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε στο ζώο που χάθηκε εξαιτίας της αμέλειάς της ίδιας και του συζύγου της.

Ακόμα και μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας, ακόμα και παρότι τη γλίτωσε χωρίς της απαγγελθούν κατηγορίες, αρκέστηκε σε ένα «ατυχήματα συμβαίνουν» και σε ευχαριστίες για τη διάσωση του παιδίου.

Είναι προφανές ότι αποτελούσε προτεραιότητα το να ζήσει το παιδί και όχι ο γορίλας, αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή (οι υπεύθυνοι του κήπου τόνισαν ότι τα αναισθητικά βέλη θα χρειάζονταν χρόνο για να δράσουν και χρόνος δεν υπήρχε), ωστόσο η Μισέλ Κρεγκ δεν φάνηκε να νοιάζεται καθόλου για το γεγονός ότι ένα είδος ζώο που απειλείται με εξαφάνιση έχασε ένα «μέλος» εξαιτίας της επιπολαιότητάς της. Κάτι που της καταλόγισε μεγάλη μερίδα των χρηστών του Facebook.

Για κάποιους, άλλους, τέλος, αυτή η εξέλιξη ίσως τελικά να μην ήταν η χειρότερη. «Ο Χαράμπε λυτρώθηκε από μια άθλια ζωή σε αιχμαλωσία». Πιθανότατα να μην έχουν και άδικο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ