ΚΟΣΜΟΣ

Νερό από το Γάγγη για τους πιστούς μέσω ταχυδρομείου

Νερό από το Γάγγη για τους πιστούς μέσω ταχυδρομείου
EPA

Οι Ινδουιστές πιστοί θα μπορούν σύντομα να παραλαμβάνουν ταχυδρομικώς νερό του Γάγγη, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ινδός υπουργός, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου που προωθεί η χώρα.

Ο Γάγγης είναι ιερός ποταμός για τους ινδουιστές, οι οποίοι βουτούν στα νερά του στις θρησκευτικές τελετές τους για να "ξεπλύνουν" τις αμαρτίες τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ραβί Σανκάρ Πρασάντ εξήγησε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι του έχουν ζητήσει να επιτραπεί η ταχυδρομική αποστολή των νερών του ποταμού.

"Ζήτησα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν ιστοτόπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να παρέχουν Γκανγκατζάλ (σ.σ. "το νερό του Γάγγη") στους ανθρώπους. Αν ένας ταχυδρόμος μπορεί να παραδίδει κινητά τηλέφωνα, σάρι, κοσμήματα, ρούχα, γιατί όχι και νερό του Γάγγη;" διερωτήθηκε ο υπουργός.

Οκτώ στους δέκα Ινδούς είναι ινδουιστές, ωστόσο στη χώρα υπάρχουν επίσης σημαντικές κοινότητες χριστιανών, μουσουλμάνων και βουδιστών.

Η India Post, η δημόσια υπηρεσία ταχυδρομείων της Ινδίας, τα τελευταία χρόνια έχει συνάψει συμφωνίες με σχεδόν 400 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon και η ινδική Flipkart, για να παραδίδει στους πελάτες τους διάφορα προϊόντα.

Με τις συμφωνίες αυτές από το 2014 δεκαπενταπλασιάστηκε ο αριθμός των δεμάτων που παραδίδεται καθημερινά στην Ινδία: σήμερα, κάθε μέρα γίνονται 75.000 παραδόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ