ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Ρωσική πρεσβεία: Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία - Ρωσική πρεσβεία: Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ»
Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «απορρίπτει κάθε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Γερμανία», μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «απορρίπτει κάθε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Γερμανία», μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την «Tagesspiegel».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο προσκήνιο μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και πληροφοριών για επαφές με τις ρωσικές αρχές.

Τα μέλη της οργάνωσης «είναι πεπεισμένα ότι η Γερμανία κυβερνάται αυτή τη στιγμή από ένα "βαθύ κράτος" και ότι η επικείμενη επέμβαση της "Συμμαχίας" τους, μιας τεχνικά ανώτερης μυστικής κοινότητας που περιλαμβάνει κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα φέρει την απελευθέρωση», αναφέρεται στο πόρισμα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι η σύντροφος του «εν αναμονή ηγέτη» πρίγκιπα Ερρίκου 13ου Βιτάλια Μπ. είχε αναλάβει τις επαφές με τη Ρωσία.

Σύμφωνα ωστόσο με τις μέχρι τώρα έρευνες, δεν προκύπτει ότι η ρωσική πλευρά είχε ανταποκριθεί, διευκρινίζει η Εισαγγελία.

Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης

Νωρίτερα μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε το πρωί της Τετάρτης (7/12) στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εισαγγελείς.

Την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης (7/12) καιο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Μάρκο Μπούσμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ